Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Zamawiający
|
Ogłoszenie nr 510213734-N-2019
z dnia 08-10-2019 r.
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej: Dożywianie dzieci w
przedszkolach, uczniów w szkołach oraz osób starszych objętych wsparciem
Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dzikowcu w okresie od
01.10.2019r. do 31.12.2019r
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 595304-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
tak
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Krajowy numer identyfikacyjny 69000892600000,
ul. ul. Dworska
62,
36-122
Dzikowiec, woj.
podkarpackie, państwo
Polska, tel.
177 442 107, e-mail
gopsdzikowiec@onet.pl, faks
177 442 107.
Adres strony internetowej (url): www.gminadzikowiec.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w przedszkolach, uczniów w
szkołach oraz osób starszych objętych wsparciem Gminnego Ośrodka Pomocy
Społecznej w Dzikowcu w okresie od 01.10.2019r. do 31.12.2019r
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
3.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na
codziennym przygotowaniu, gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej
w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków dzieciom w
przedszkolach, uczniom w szkołach oraz osobom starszym w godzinach od
8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków
finansowych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dzikowcu w ramach
wieloletniego programu rządowego „Posiłek w szkole i w domu" w okresie
od 01.10.2019r. do 31.12.2019r. w tym ;
3.1. Przygotowanie, gotowanie oraz wydanie podopiecznym GOPS i uczniom w
szkołach w Zespole Szkół w Dzikowcu , Szkole Podstawowej w Wilczej
Woli, Szkole Podstawowej w Lipnicy,
Szkole Podstawowej w Spiach, Szkole Podstawowej i Oddziale Zerowym w
Kopciach
jednego jednodaniowego gorącego posiłku codziennie w dniach nauki
szkolnej zgodnie z wykazem uczniów uprawnionych do korzystania z
gorących posiłków sporządzonym przez GOPS Dzikowiec
tj. w tygodniu : 2 razy zupa z pieczywem i 3 razy drugie danie plus
kompot/herbata. Przez ciepłe posiłki rozumie się : zupa z wkładem
mięsnym, drugie danie powinno składać się z ziemniaków lub zamiennika
(ryż, kasz, makaron) mięsa, ryby, surówki albo dania jarskie (np.
naleśniki, pierogi) lub dania półmięsnego (bigos, fasolka) itp. Posiłki
będą przygotowywane zgodnie z procedurami żywienia zbiorowego z
uwzględnieniem gramatury i kaloryczności posiłków młodzieży i osób
starszych.
W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres
zamówienia obejmuje około 100 posiłków dziennie w dni nauki szkolnej.
Przy czym liczba uczniów, osób starszych w ciągu zamówienia może ulec
zmianie zmniejszeniu lub zwiększeniu.
3.2. Przygotowanie w dniach nauki szkolnej dla dzieci w Samorządowym
Przedszkolu w Dzikowcu i 9 godzinnych Oddziałach Przedszkolnych w
Lipnicy, Wilczej Woli, i Spiach zgodnie z wykazem uprawnionych do
korzystania z gorących posiłków sporządzonym przez GOPS Dzikowiec
codziennie w tygodniu jednego dwudaniowego gorącego posiłku tj. zupa z
pieczywem, drugie danie z kompotem oraz deser w formie jogurtu, owoc,
warzywa lub inny produkt ustalony z rodzicami . Przez ciepłe posiłki
rozumie się : zupa z wkładem mięsnym, drugie danie powinno składać się z
ziemniaków lub zamiennika (ryż, kasz, makaron), mięsa, ryby, surówki
albo dania jarskie np. naleśniki, pierogi, itp. Posiłki będą
przygotowywane zgodnie z procedurami żywienia zbiorowego z
uwzględnieniem gramatury i kaloryczności posiłków dla dzieci.
W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres
zamówienia obejmuje 30 posiłków dziennie w dni nauki przedszkolnej. Przy
czym liczba dzieci w ciągu roku może ulec zmianie zmniejszeniu lub
zwiększeniu.
Dla wytypowanych przez GOPS Dzikowiec dzieci, młodzieży i osób starszych
posiłki mają być przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i
w warunkach higieniczno-sanitarnych dla żywienia zbiorowego oraz
przygotowane zgodnie z zasadami określonymi w Rozporządzeniu Ministra
Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.w sprawie grup środków spożywczych jakie
muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego
dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz.1154) oraz
procedurami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(tekst jednolity Dz. U. z 2017r. poz. 149) oraz obowiązującymi
przepisami wykonawczymi do ustawy i procedurami HACAP.
3.3 Wykonawca na własny koszt winien zapoznać się z miejscem realizacji
zamówienia i warunkami najmu pomieszczeń do przygotowania, gotowania i
wydawania posiłków.
3.4 Wydanie i spożywanie posiłków w formie dożywiania dzieci w
przedszkolach i uczniów szkołach musi odbywać się na terenach szkół i
przedszkoli, które należy uzgodnić z dyrektorami placówek oświatowych.
3.5 Na potwierdzenie dysponowania pomieszczeniami o których mowa w
punkcie 3.4 w okresie od 01.10.2019r. do 31.12.2019r. należy
przedłożyć oświadczenie wg załącznika nr 6 do SIWZ.
3.6. Posiłki mają być podawane uczniom i dzieciom w naczyniach wraz ze
sztućcami , a osobom starszym w termosach. Brudne naczynia mają być
uprzątnięte, umyte i wyparzone przez Wykonawcę natychmiast po spożyciu
posiłku.
3.7 Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków w
jednorazowych naczyniach.
3.8 Posiłki muszą być gorące, urozmaicone, smaczne i estetyczne. Muszą
posiadać wymaganą przepisami kaloryczność oraz mają być wykonywane ze
świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.
3.9 Wymaga się bezwzględnego przestrzegania przepisów
higieniczno-sanitarnych podczas przygotowywania i wydawania posiłków.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania posiłków z
półproduktów.
3.10 Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych
posiłków w okresach 2 tygodniowych (10 dni).Wykonawca
będzie podawał jadłospis dożywianym dzieciom i uczniom w sposób
zwyczajowo przyjęty w danej placówce oświatowej, z 3-dniowym
wyprzedzeniem .
3.11 Wykonawca pierwszy jadłospis przedłoży Zamawiającemu do dnia 02
października 2019r. do godz.14.00 na pierwsze 10 dni żywienia.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE
NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O
CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru
trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z
przepisami.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright © 2010 Urząd Zamówień Publicznych
|